Concurs ECDL

Categorie: ECDL
Creat: Vineri, 06 Martie 2015

Fundatia ECDL ROMANIA ofera posibilitatea castigarii unui laptop si vouchere ECDL elevilor care se inscriu in concursul “Tu cum te intelegi cu calculatorul tau?”. Concursul video se desfasoara prin intermediul paginii Facebook ECDL ROMANIA in perioada 9 februarie – 31 martie 2015.

In conformitate cu  ART. 8 si ART. 12 al Regulamentul oficial al concursului, Organizatorul prelungeste termenul de inscriere in concurs pana la data de 31 martie 2015, inclusiv, prin Erata. Toate celelalte prevederi ale Regulamentului raman neschimbate.

Inscrierile sunt deschise pentru toti elevii, indiferent daca sunt inscrisi sau nu in procesul de certificare ECDL.

Acestia trebuie sa posteze pe pagina Facebook ECDL ROMANIA cu hashtag #TibisiDoru un filmulet de max 20 secunde in care sa arate cum reusesc ei sa se inteleaga cu propriul calculator. Actorii si regizorul filmuletelor ECDL ai caror protagonisti principali sunt Tibi si Doru vor juriza filmuletele inscrise.

Va rugam sa parcurgeti Regulamentul complet al concursului si sa diseminati competita in randul elevilor dumneavoastra. Filmultele ECDL pot fi urmarite aici.

 

Certificări ECDL

Categorie: ECDL
Creat: Miercuri, 26 Februarie 2014

Paralela certificărilor obţinute de către elevi şi cadre didactice

 

Informaţii ECDL 2013

Categorie: ECDL
Creat: Luni, 04 Noiembrie 2013

WebBannerECDLCV

WebBannerECDLBAC

Centru ECDL

Categorie: ECDL
Creat: Luni, 04 Noiembrie 2013

 

COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOŞANI este Centru de Testare Acreditat ECDLLogo ECDL

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional.

Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări  de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

Valabilitatea Permisului ECDL

Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare dintre cele 150 de ţări din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.

Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

Cui se adresează certificările ECDL?

Certificările ECDL se adresează oricărei persoane care are nevoie și dorește să își certifice la standard recunoscut internațional abilitățile de utilizare a computerului.

Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații  în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL. 

Citeşte mai departe alte informaţii utile despre Centrul ECDL

 

CV-ul tau este complet cu ECDL

Categorie: ECDL
Creat: Luni, 04 Martie 2013

 

Banner online ECDL CV

 

Mai ai puțin până la BAC

Categorie: ECDL
Creat: Luni, 04 Februarie 2013

 

Banner online ECDL BAC

 

Permis ECDL - Bacalaureat

Categorie: ECDL
Creat: Marți, 08 Decembrie 2009

promovare.jpg
 
 

Permisul ECDL poate echivala proba competenţelor digitale la bacalaureat! Colegiul este Centru ECDL si poate asigura cadrul legal de desfăşurare a cursurilor şi examenelor pentru obţinerea permisului ECDL.

Conform OUG 97/2009 se introduce în cadrul examenelor de bacalaureat proba de evaluare a  competenţelor digitale. “Rezultatul evaluării se exprimă prin nivelul de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.”: http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/12797

 Anexa 3 la O.M.E.C.I. nr. 5794 / 29.10.2009 prevede la Art. 2 că “Se recunosc şi se echivalează cu proba de evaluare a competenţelor digitale - proba D) din cadrul examenului de bacalaureat, rezultatele obţinute la examenele ECDL, finalizate cu certificatul  ECDL Start sau cu certificatul ECDL Complet.”: http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/12982 

Mai multe articole...