Programe de formare continuă a personalului şcolii

Categorie: Programe formare continua Creat: Marți, 12 Februarie 2008
   Cursurile de iniţiere în utilizarea calculatorului – organizate de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani (august-septembrie 2001), pentru pregătirea şi desfăşurarea activităţilor didactice, precum şi pentru utilizarea calculatorului în activităţile de secretariat şi contabilitate, finanţate cu fonduri ale Proiectului de Reformă a Învăţământului Preuniversitar – Componenta Management şi Finanţare, asigurate de Guvernul României şi Banca Mondială.
   Grupul ţintă a inclus cadre didactice, directori de unităţi şcolare, responsabili de cercuri pedagogice, şefi de comisii metodice, şefi de catedră, responsabili cu perfecţionarea, inspectorilor şcolari, secretari, contabili şi bibliotecari, în majoritate provenind din unităţile de învăţământ aflate în mediul rural, pe teritoriul judeţului Botoşani, care au fost cuprinse în Programul de reabilitare a dotării instituţionale cu tehnică de calcul.
    Unitatea (pe atunci Grupul Şcolar „Gheorghe Asachi” Botoşani) a fost implicată într-o triplă calitate – asigurarea logisticii necesare pentru 2 grupe de cursanţi (din totalul de 4) – totalizând cca. 180 de cadre didactice, didactic-auxiliare şi nedidactice din reţeaua unităţilor de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Botoşani şi Casa Corpului Didactic din judeţul Botoşani, în laboratoarele de informatică ale unităţii, 3 lectori-formatori din unitate (din cei 4 pentru grupele instruite în şcoală) şi contribuţia celor 3 cadre didactice la elaborarea suportului de curs.
  Începând din 2006, acest exemplu s-a extins, prin formarea unui număr de circa 90 de cadre didactice şi didactice-auxiliare (35 din unitate), în cadrul Modulului I al Programului AeL – Iniţiere în utilizarea IT implementat de SIVECO România, de către doi dintre lectorii cursului menţionat – prof. Rodica Dromereschi şi Luigi Ionescu, formatori AeL ai Casa Corpului Didactic Botoşani, acreditaţi de SIVECO. Abilităţile dobândite de cursanţi au fost apreciate şi promovate de către aceştia, în rândul colegilor lor, astfel încât, în acest an şcolar, toţi au dorit să-şi continue instruirea, sub îndrumarea aceloraşi formatori, prin parcurgerea Modulului II – Utilizarea AeL, iar mulţi alţi colegi s-au înscris şi ei pentru a beneficia de această instruire.
    Diversificarea acestei bunei practici va continua şi în anul şcolar 2007-2008 – cei doi formatori au fost autorizaţi de SIVECO România, în iulie şi august 2007, ca Senior şi Master Teacher pentru Programul IntelTeach – Predarea în societatea cunoaşterii, care a fost inclus în oferta de formare a Casei Corpului Didactic Botoşani şi beneficiază de susţinerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Botoşani pentru implementarea sa în întregul judeţ, multe cadre didactice din unitate, şi nu numai, exprimându-şi deja opţiunile scrise pentru participarea la stagiile de instruire, în scopul utilizării tehnologiei moderne la clasă şi învăţării prin metoda proiectului.
    Colegiul intenţionează să continue această amplă acţiune de formare a personalului său, prin colaborarea cu ECDL ROMANIA S.A., în scopul atestării ECDL a cursanţilor pregătiţi în unitate, de către profesorii săi de informatică.

Accesări: 2037