cours-deau logo

Mirepoix

Categorie: Mobilitate Mirepoix Creat: Miercuri, 28 Octombrie 2015

     În săptămâna 12-16 octombrie 2015, proiectul Erasmus +, "Au fil de nos cours d`eau", coordonat de Liceul General şi Tehnologic din Mirepoix Franţa, aflat în al doilea an de activitate, a demarat o nouă activitate concretizată într-o nouă reuniune de profesori şi elevi din ţările participante: Franţa, Spania, Lituania, Grecia, Olanda, Ungaria si Romania. Delegaţia română a fost formată din profesorii Rusu Manuela, Toma Viorel şi elevii Acatrinei Georgiana, Clocotici Crina, Cojocariu Lavinia şi Neculau Andrei de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", din Botoşani.
     Mobilitatea s-a desfăşurat conform unui program bine structurat şi încărcat de diverse  activităţi educative, culturale, de socializare, de recreere şi de cooperare.

mobilitate mirepoix

     Activităţile au debutat cu ceremonia de primire din sala polivalentă a liceului la care au participat toţi membrii delegaţiilor, directorul Joseph Buisan, directorul academic Jacques Briant şi reprezentanţii presei locale care au rostit discursuri de întâmpinare, care au subliniat importanţa schimburilor de valori naţionale şi nevoia de cooperare pentru a construi şi consolida Europa.
     S-au intonat imnurile naţionale şi s-a prezentat fiecare delegaţie.
    A urmat o suită de activităţi pe grupe eterogene de elevi şi profesori, precum vizita în piaţa centrală, joc de descoperire a comorilor, ceremonie de primire la primăria locală, atelier de teatru forum, vizite la fântâna intermitentă Fontestorbes, canoe pe lacul Montbel, plimbare cu vaporaşul pe Canal du Midi în Castelnaudry, plimbări pentru a descoperi poduri şi ecluze în Mirepoix, Castelnaudry şi Toulouse, vizitarea cetăţii din Carcassonne, activităţi pe grupe de lucru pentru elevi şi profesori, karaoke, zborul helidronei pentru măsurarea variabilelor unui râu, vizită la spaţiul EDF, Bazacle în Toulouse, prezentări PPT ale tuturor delegaţiilor, vizită la atelierele tehnice ale liceului, reprezentaţie teatrală.
     Aceste activităţi deopotrivă interesante şi utile, au dezvoltat competenţe lingvistice, didactico-educative, IT, sociale, de solidaritate, de cooperare şi toleranţă.
     Elevii şi profesorii au avut acces la alte culturi, civilizaţii, tipare sociale, au susţinut activităţile în limba franceză, au auzit limbile celorlalte delegaţii, au participat la activităţile propuse, diferite de cele cu care erau obişnuiţi, au socializat şi au legat prietenii cu toţi membrii grupului.
     Scopul final al mobilităţii a fost conştientizarea statutului de cetăţean european, a nevoii de contribuţie personală şi naţională a realizării Europei prin aceste activităţi transdisciplinare cu tema cursurilor de apă.

Vezi raportul mobilitate

 

Accesări: 874